9,7 op trustoo.nl info@dakservice-vandenbroek.nl Vragen? Stuur ons een appje

Dakspecialist in bitumen dakbedekking

Onze dakdekkers installeren, repareren of vervangen

Jouw dak voorzien van bitumen? Is reparatie van jouw bitumen plat dak nodig? Of wil je jouw bitumen dak vervangen? Dan is Dakservice Van den Broek het dakdekkersbedrijf dat je zoekt. Onze dakdekkers kijken graag naar de conditie van jouw dak en brengen op basis daarvan een advies uit.

Onze dakdekkers installeren, repareren of vervangen

Jouw dak voorzien van bitumen? Is reparatie van jouw bitumen plat dak nodig? Of wil je jouw bitumen dak vervangen? Dan is Dakservice Van den Broek het dakdekkersbedrijf dat je zoekt. Onze dakdekkers kijken graag naar de conditie van jouw dak en brengen op basis daarvan een advies uit.

Plan op maat

Dakbedekking voor elk plat dak

Bitumen dakbedekking is al jaar en dag de meest populaire variant van dakbedekking. En dat is niet voor niets. Het materiaal is duurzaam, waterdicht, snel te realiseren én gaat het lang mee (zo’n 25 jaar). Omdat elk project uniek is, gaan we graag met je in gesprek. Op die manier ontdekken we de specifieke behoeften en maken we een plan op maat. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw dak?

Vraag een offerte aan

Het materiaal bitumen

Bitumen – niet te verwarren met teer – is een materiaal gemaakt van aardolie, polyester en glasvlies. Normaliter is het een vaste stof, maar bij extreme hitte wordt het vloeibaar. De voordelen van het materiaal? Komen ze:

 • Uitstekende waterdichtheid: ideaal om gebouwen te beschermen tegen lekkage en waterschade.
 • Duurzaam: bestand tegen extreme weersomstandigheden waardoor het een lange levensduur heeft.
 • Onderhoudsvriendelijk: gemakkelijk te inspecteren en repareren, wat de totale kosten op de lange termijn verlaagt.
 • Kosten efficiënt: betaalbaar in vergelijking met andere materialen als kleidakpannen, metaal, hout en natuursteen.

Repareren of vervangen?

Is jouw dak al voorzien van bitumen, maar twijfel je over reparatie of vervanging? Dan is het van belang naar de conditie van het dak te (laten) kijken. Kleinere beschadigingen zoals lekkages en scheurtjes zijn vaak relatief eenvoudig te herstellen. Bij aanzienlijke schade zoals meerdere lekkages, ernstige slijtage of veroudering van het materiaal kan het nodig zijn om het bitumen dak te vervangen. In het laatste geval wordt de oude dakbedekking verwijderd en vervangen door nieuwe bitumineuze rollen of membranen. Een grondige inspectie door een professionele dakdekker is essentieel om de juiste beslissing te nemen én ervoor te zorgen dat het dak zijn beschermende functie behoudt. Als dakspecialist staan wij voor je klaar.

Plat dak vernieuwen

Bitumen dak vervangen

Het vervangen van een bitumen dak is een belangrijke onderhoudstaak die de levensduur en de beschermende eigenschappen jouw woning verbetert. Na verloop van tijd kunnen daken beschadigd raken. Denk aan extreme weersomstandigheden of normale slijtage.

Laat je je bitumen dak vervangen? Dan wordt oude dakbedekking verwijderd. Vervolgens wordt het dakbeschot geïnspecteerd. Zijn er geen gekke dingen? Dan wordt een nieuwe laag bitumen aangebracht. Dit proces zorgt voor een frisse start en verlengt de levensduur van je dak. Het is essentieel om een ervaren dakdekker in te schakelen voor deze taak. Dan weet je zeker dat het nieuwe bitumen dak goed wordt geïnstalleerd en de juiste bescherming biedt.

Dakleer zonder leislag of met?

Leislag wordt vaak toegepast op bitumineuze dakbedekking voor extra bescherming tegen het weer en voor een mooie uitstraling. Het beschermt tegen Uv-straling en slijtage, verhoogt de brandwerendheid en voegt textuur en kleur toe aan het dak. Dakleer zonder leislag is eenvoudiger en goedkoper. Het biedt alleen niet dezelfde bescherming en ziet er anders uit. De keuze heeft dus te maken met je voorkeur, het budget en specifieke behoeften. Uiteraard denken wij graag met je mee.

APP of SBS

Dakbedekking bitumen

Bitumen is te verdelen in twee hoofdcategorieën: APP (Atactisch Polypropyleen) en SBS (Styreen-Butadieen-Styreen). In het kort: APP biedt een goede weerstand tegen hoge temperaturen, SBS gaat juist goed bij lagere temperaturen. Daarnaast zijn er verschillende afwerkingen, installatiemethodes en kleuren. Afhankelijk van jouw situatie en wensen maken we graag een plan op maat. Dus, ben je op zoek naar een dakdekkersbedrijf dat het complete plaatje voor je regelt? Dan heb je ons nu gevonden.

Vrijblijvende offerte opvragen

  Garantie van
  kwaliteit
  Professioneel
  Persoonlijk en
  direct contact
  Plan op maat