Hellend Dak

Een hellend dak voorzien van pannen is de meest toegepaste dakbedekking voor woonhuizen in Nederland. De opbouw van een dak kan in vele gevallen nogal verschillen. Bij oudere huizen heb je vaak te maken met spanten waarop de gordingen gelegd zijn, of een zogenoemde “sporenkap”. Vroeger werd er ook nog geen isolatie gebruikt, en zelfs geen dakbeschot. de tengels werden dan in dit geval op de gordingen bevestigd. Op de tengels kwamen de panlatten, en als laatste natuurlijk de pannen. Later werd er gebruik gemaakt van steenwolcement platen of planken als dakbeschot. In sommige gevallen werd de isolatie aan de binnenkant tussen de balken aangebracht. Tegenwoordig (huizen tot maximaal 15 jaar oud) worden er geen spanten meer gebruikt, maar alleen gordingen, met daarop zogenoemde sandwich dakplaten. Dit heeft een groot voordeel ten opzichte van vroeger, omdat deze licht van gewicht zijn, geisoleerd, de tengels zijn al aangebracht en de binnenkant is al netjes afgewerkt. Dus geen gedoe meer achteraf met gipsplaten, stucwerk en schilderwerk! En dan is er natuurlijk nog het zogenoemde “scharnierdak”. Dit is ook gemaakt van het zelfde materiaal als de sandwichplaten, Het voordeel hiervan is dat er zelfs geen gordingen meer nodig zijn. Geen ruimteverlies dus op zolder!

Nieuwe Dakconstructie

Hierboven zie je een voorbeeld van een scharnierdak van sandwich dakplaten.  Zoals je ziet zijn er geen gordingen, is het dak geisoleerd, plus de binnenkant is netjes afgewerkt. Deze constructie wordt tegenwoordig toegepast in de nieuwbouw.

Oude Dakconstructie

Hierboven zie je een voorbeeld van de constructie die vroeger toegepast werd. Er werd geen gebruik gemaakt van dakbeschot of isolatie. de panlatten werden rechtstreeks op de sporen aangebracht, waarna direct de pannen gelegd werden.

Dakservice van den Broek staat garant voor de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs. Uiteraard bieden wij dit aan tegen de beste service. U kunt bij ons terecht voor het vervangen van uw oude dakpannen. In de meeste  gevallen kunnen uw panlatten blijven zitten, en is het alleen een kwestie van de oude pannen verwijderen, de nieuwe pannen leggen en waar nodig op maat slijpen. Mits het nodig is wordt het oude lood vervangen. Kiest u pannen met een andere pannenmaat dan dienen de panlatten wel vervangen te worden. Kiest u ervoor om uw gehele dak te vernieuwen & isoleren, ook dan mag u contact met ons opnemen. Voor een vrijblijvende offerte kunt u onderstaand formulier invullen, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op, om een afspraak te maken.

Prijs Aanvraag

Vrijblijvende offerte opvragen

Bel ons op!

Bel ons nu!

Spoed? Of wilt u graag direct contact met ons opnemen? Bel nu!

Bel terug

Bel mij terug

6 + 4 =

Locatie

blank

Contact

Balbaostraat 26
5223 RM ’s-Hertogenbosch
06-55247777
info@dakservice-vandenbroek.nl
KvK nr: 62268201
BTW nr: NL045810461B01
Rek nr: NL30INGB0006731668

Dakservice van den Broek

Dakdekker Den Bosch en omgeving. De specialist op het gebied van alle soorten dakbedekking. Daarnaast ook in het onderhouden van uw dak. Verder voeren wij ook een gratis dakinspectie uit. Tenslotte krijg u bij ons altijd 10 jaar garantie! Kortom, Uw dak is ons vak!