9,7 op trustoo.nl info@dakservice-vandenbroek.nl Vragen? Stuur ons een appje

Hellend dak

Hellend dak met pannen

Een hellend dak voorzien van pannen is de meest toegepaste dakbedekking voor woonhuizen in Nederland.

Hellend dak met pannen

Een hellend dak voorzien van pannen is de meest toegepaste dakbedekking voor woonhuizen in Nederland.

Oude en nieuwe huizen

Opbouw van een hellend dak

De opbouw van een dak kan in vele gevallen nogal verschillen. Bij oudere huizen heb je vaak te maken met spanten waarop de gordingen gelegd zijn, of een zogenoemde “sporenkap”.

Vroeger werd er ook nog geen isolatie gebruikt, en zelfs geen dakbeschot. De tengels werden dan in dit geval op de gordingen bevestigd. Op de tengels kwamen de panlatten, en als laatste natuurlijk de pannen. Later werd er gebruik gemaakt van steenwolcement platen of planken als dakbeschot. In sommige gevallen werd de isolatie aan de binnenkant tussen de balken aangebracht.

Offerte aanvragen

Een nieuw hellend dak

Tegenwoordig (huizen tot maximaal 15 jaar oud) worden er geen spanten meer gebruikt, maar alleen gordingen, met daarop zogenoemde sandwich dakplaten. Dit heeft een groot voordeel vergeleken met vroeger, omdat deze licht van gewicht zijn, geïsoleerd, de tengels zijn al aangebracht en de binnenkant is al netjes afgewerkt.

Dus geen gedoe meer achteraf met gipsplaten, stucwerk en schilderwerk! En dan is er natuurlijk nog het zogenoemde “scharnierdak”. Dit is ook gemaakt van hetzelfde materiaal als de sandwichplaten. Het voordeel hiervan is dat er zelfs geen gordingen meer nodig zijn. Geen ruimteverlies dus op zolder!

Oude dakpannen vervangen

Bij Dakservice van den Broek kunt u terecht voor het vervangen van uw oude dakpannen. In de meeste gevallen kunnen uw panlatten blijven zitten, en is het alleen een kwestie van de oude pannen verwijderen, de nieuwe pannen leggen en waar nodig op maat slijpen.

Vraag een offerte aan

Het vervangen van uw oude dakpannen

Als het nodig is, wordt het oude lood vervangen. Kiest u pannen met een andere pannenmaat? Dan dienen de panlatten wel vervangen te worden. Kiest u ervoor om uw gehele dak te vernieuwen & isoleren? Ook dan mag u contact met ons opnemen. Voor een vrijblijvende offerte kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op, om een afspraak te maken.

Vraag offerte aan

Vrijblijvende offerte opvragen

  Garantie van
  kwaliteit
  Professioneel
  Persoonlijk en
  direct contact
  Plan op maat